toggle menu

Radio-uitzending 18-03-2017

Radio-uitzending 18-03-2017

Consumenten voelen zich misleid door 50liefde.nl

Wie ouder dan vijftig is en een nieuwe vlam zoekt kan terecht op de datingsite 50liefde.nl. De site geeft aan dat je je gratis kan aanmelden, maar met een gratis aanmelding zijn de mogelijkheden beperkt. Wie meer wil moet betalen. Consumenten ervaren dat als zeer onduidelijk en voelen zich misleid.

Hoeveel mag je vrij invoeren vanuit het buitenland?

Je krijgt een doos met babykleertjes van familie uit Amerika. De verzender geeft keurig de waarde aan op het pakket. Vervolgens blijkt de douane de waarde zeven keer zo hoog ingeschat te hebben waardoor je torenhoge douanekosten moet betalen. Hoe kan dat? We zetten de regels voor het ontvangen van pakketten van buiten de EU voor je op een rijtje.

Hoe voorkom je een telefoonverslaving?

Steeds meer mensen zijn telefoonverslaafd. We kunnen steeds meer met onze mobiele telefoon, we gebruiken hem steeds vaker en dat kost dus ook steeds meer tijd. Tien keer per uur op je mobieltje kijken is geen uitzondering. Hoe zorg je dat je telefoon je leven niet beheerst? We praten erover met Wouter van Noort die een boek schreef hoe de telefoon ons leven beheerst.

Fragmenten