Radio-uitzending 20-01-2018

Zaterdag in de uitzending praten we over het vinden van een betaalbaar huis. Dat blijkt moeilijk in de huidige huizenmarkt. Verder: reizen die voor een lage prijs worden aangeboden zijn niet altijd te boeken. Ook: ALDI adverteert voor een goedkope laptop, maar die blijkt niet te vinden in de winkels.

Hoe vind je een betaalbare woning?

De huizenmarkt is overspannen. Het huizentekort neemt alleen maar toe. Hoe vind jij een betaalbare woning? Waar kun je nog tegen een redelijke prijs een huur of koopwoning vinden? Wat moet je doen als starter of juist die oudere met een te groot huis? We praten erover met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer.

Reizen vaak niet voor lage prijs te boeken

Je ziet op een reiswebsite een aanbieding voor een mooie vakantie. Als je reis voor die lage prijs wil boeken lukt dat ineens niet. De prijs is nergens te vinden of het bedrag verandert in het boekingsproces ineens. Hoe kan dat en mag dat zomaar?

Laptop ALDI is nergens te koop

ALDI adverteert in een landelijke folder voor een goedkope laptop, maar wie om acht uur voor de deur ligt bij de ALDI, komt bedrogen uit. Radar krijgt meldingen dat overal consumenten teleurgesteld de winkel weer verlaten. Mag ALDI zo adverteren?

Fragmenten