Radio-uitzending 20-05-2017

Radio-uitzending 20-05-2017

Zaterdag in onze uitzending praten we met 55-plussers die al lang op zoek zijn naar een baan. Het is namelijk enorm moeilijk om op die leeftijd weer aan de slag te kunnen. Verder: veel klachten over post- en pakketbezorging bij PostNL. Wat doet PostNL om de klachten op te lossen? Ook: spullen die bij je inboedel horen worden bij schade of diefstal niet altijd door de verzekering gedekt. Na een aantal jaar zijn ze afgeschreven.

Veel klachten over post- en pakketbezorging PostNL

Radar ontvangt al jarenlang klachten over de post- en pakketbezorging van PostNL. Met name bij de pakketbezorging gaat er veel mis. Je bestelt een duur horloge en laat die aangetekend versturen. Als je niet thuis bent tekent de pakketbezorger zelf en vind je je pakket in de brievenbus. Of: je pakket met medicijnen wordt gedropt in een bananendoos, getekend door 'BANAAN'. Een andere consument klaagt dat zijn pakket over de schutting is gegooid. De inhoud van het pakket is beschadigd.

Hoe kom je als 55-plusser weer aan het werk?

Als je de vijftig gepasseerd bent en je moet onverwacht op zoek naar een nieuwe baan, dan volgt vaak een langdurige periode van werkloosheid. Slechts 10% van de werkzoekende 55-plussers vindt vanuit de WW binnen een jaar een baan. Dat percentage ligt nog lager bij mensen met een bijstandsuitkering. Radar praat, voorafgaand aan twee televisie-uitzendingen, met 55-plussers die op zoek zijn naar een baan.

Jouw inboedel niet eindeloos 'houdbaar' voor de verzekering

Je hebt waterschade aan je vloer waardoor deze vervangen moet worden. Je hebt een inboedelverzekering dus je denkt dat je die kosten gewoon vergoed krijgt. Niets blijkt minder waar, want verzekeraars hanteren zogenaamde afschrijvingslijsten. Daarop staat hoelang iets uit jouw inboedel voor de verzekering nog waarde heeft.

Fragmenten

Meer over: