toggle menu

Radio-uitzending 20-10-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over Humanoids. Die beloven een baan na een cursus, maar die baan blijkt er niet te zijn. De deelnemers staan met lege handen. Verder: hoe krijg je de toeslagen waar je recht op hebt en wat is het telefoonkrediet?

Zo krijg je de toeslagen waar je recht op hebt

Hoe zorg jij er voor dat jij geen toeslagen misloopt, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Weet jij wanneer je daar recht op hebt? Heb jij weleens zo'n toeslag aangevraagd? Kreeg je die ook of moest je later weer een deel terugbetalen? Een toeslagenspecialist vertelt waar je op moet letten.

Wat is het telefoonkrediet?

Je wil een nieuw telefoonabonnement met toestel afsluiten, maar sinds 1 mei 2017 zijn de regels veranderd. Je hebt dan namelijk te maken met het telefoonkrediet als je er een telefoon bijkoopt van meer dan 250 euro. Wat houdt dat in?

1800 euro betaald voor cursus maar geen baan

Acht weken studeren en vervolgens anderhalf jaar werken met een mooi salaris. Het is de belofte van het Rotterdamse bedrijf Humanoids. Het bedrijf zegt de nieuwe generatie 'Top Digitals' te trainen. Deze mensen moeten specialist worden in het maken van websites en apps. Een beroepsgroep waar veel vraag naar is, maar nadat deelnemers 1800 euro betaald hebben voor een cursus, blijft de baan uit.

Fragmenten

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.