toggle menu

Radio-uitzending 21-10-2017

Radio-uitzending 21-10-2017

Steeds vaker scheiden mensen en steeds vaker loopt dat uit op een vechtscheiding. Hoe kan je dat voorkomen? Zaterdag in onze radio-uitzending praten we daarover. Ook hebben we het over de vraag of je een doos of verpakking moet bewaren als je een elektrisch apparaat hebt gekocht. Moet een winkel een retourzending of ruil accepteren zonder verpakking?

Hoe ga je zo goed mogelijk uit elkaar?

Scheiden is een vervelende gebeurtenis. Mensen zijn vaak jaren bij elkaar en als er dan besloten wordt om uit elkaar te gaan, dan volgt er veel geregel. Wat moet je allemaal regelen? Bij wie gaan de eventuele kinderen wonen? Wie gaat er het huis uit? Wat zijn de gevolgen voor de financiën? Samen met een deskundige geven we antwoord op die vragen.

Moet je de verpakking bewaren van een gekocht product?

Stel je koopt een nieuwe laptop en die gaat na een week kapot. Je wil de laptop aanbieden ter reparatie, maar de winkel verlangt de originele verpakking. Moet je die bewaren? Is er juridisch draagvlak om allerlei verpakkingen te bewaren?

Verschillen huurprijzen in hetzelfde pand?

In een klein dorp in Noord-Brabant staat een seniorenflat waar de woningbouwcorporatie verschillende huurprijzen hanteert. Alle woningen zijn identiek. De huurprijzen worden de komende jaren gelijk getrokken, maar mensen die teveel betalen moeten dat nog vijf jaar lang gaan doen. Is dat eerlijk?

Fragmenten