Radio-uitzending 22-06-2019

Zaterdag in de uitzending hebben we het over koolmonoxidemelders in vakantiehuisjes. Waarom zijn die niet verplicht? Verder: hoe maak je milieuvriendelijk je huis schoon en wat moet je doen als je e-bike de beloofde actieradius niet haalt?

Hoe maak je milieuvriendelijk je huis schoon?

Deze week krijg je schoonmaaktips in onze uitzending! Samen met een schoonmaakexpert vertellen we hoe je op milieuvriendelijke wijze je huis schoonmaakt. Wat werkt wel, wat werkt niet en wat welke tips heeft de Radar-achterban?

E-bike haalt actieradius niet

Je koopt een e-bike bij Van Nijhuis Rijwielen in Ermelo, omdat de fabrikant belooft dat je er 120 kilometer mee kan rijden. In de praktijk blijk je niet verder te komen dan 70 kilometer, werkt de motor niet goed en is de afwerking van de fiets bij levering matig. De verkoper helpt je niet verder en verwijst naar de fabrikant. Wat kan je doen als consument?

Vakantiehuisjes hebben niet altijd koolmonoxidemelders 

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Je ruikt het niet en je proeft het niet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid schat in dat er per jaar honderden gewonden en tientallen doden vallen door koolmonoxidevergiftiging. Afgelopen april liep een moeder met twee dochters in hun vakantiebungalow een vergiftiging op en zij moesten direct behandeld worden in het ziekenhuis. Wie is hier aansprakelijk? Waarom hangen er niet standaard koolmonoxidemelders in vakantiehuisjes? Als je er zelf een aanschaft en ophangt, hoe moet je dat dan doen?

Fragmenten