Radio-uitzending 24-02-2018

Zaterdag in de uitzending hoor je aan welke regels een aanmaning moet voldoen. Veel verstuurde aanmaningen blijken namelijk niet te voldoen aan de geldende regels. Verder: Univé verhoogt eenzijdig de premie van een verzekering. Wie dat niet wil moet snel opzeggen. Ook: hoe hou je je hond of kat in toom? Martin Gaus geeft tips.

Univé verhoogt eenzijdig premie verzekering

Klanten van verzekeraar Univé met een inboedelverzekering werden eind januari verrast dat hun polis werd omgezet naar een uitgebreide variant. Die kost maar liefst (als voorbeeld) 78 euro per jaar meer. Wie dat niet wil moet zich binnen een week afmelden.

Hoe hou je je hond of kat in toom?

Honden of katten kunnen behoorlijk speels of agressief zijn. Wat is de beste manier om je huisdier dingen te leren of te trainen? Hoe voorkom je dat je huisdier je nieuwe bank kapot krabt of de post verscheurt? Martin Gaus geeft tips.

Aanmaningen kloppen inhoudelijk niet

Als een bedrijf of incassobureau een aanmaning verstuurt moet deze voldoen aan een aantal regels. Niet alle bedrijven en incassobureaus houden zich hieraan. Als de aanmaning niet aan deze regels voldoet hoeven consumenten hem niet te betalen. Wat houden die regels eigenlijk in? Waar moet een aanmaning aan voldoen?

Fragmenten