Radio-uitzending 26-05-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over mantelzorgers die tegen problemen aanlopen als zorgkosten gedeclareerd moeten worden. De ene factuur wordt wel betaald, de andere niet. Hoe kan dat? Verder: tips om je lenzen te onderhouden en antwoord op de vraag: wie is aansprakelijk bij brand in een stomerij?

Wie is aansprakelijk bij brand?

Je brengt je trouwjurk naar een stomerij om eens goed te laten reinigen. Vervolgens breekt er brand uit en is je jurk beschadigd. De stomerij wijst alle aansprakelijkheid af en je eigen verzekering doet ook niets voor je. Bij welke verzekering kan je terecht?

Problemen met declaraties mantelzorgers bij pgb

Mantelzorgers die mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) verzorgen verzorgen meestal ook de administratie. Als je een factuur indient, is het afhankelijk van de persoon aan de andere kant van de lijn of die goedgekeurd wordt of niet. De ene keer wordt de factuur wel betaald, de andere keer is er geen probleem.

Hoe kies je lenzen en hoe onderhoud je ze?

Waar let je op als je lenzen moet hebben? Hoe maak je de juiste keuze? Ga je voor harde, zachte, multifocus of nachtlenzen? Wat is vervolgens de beste manier om ze te onderhouden? Radar geeft je tips.

Fragmenten