Radio-uitzending 27-05-2017

Radio-uitzending 27-05-2017

Zaterdag in onze uitzending praten we met Welzorg over de vele problemen. Mensen moeten maandenlang wachten op hun hulpmiddel. Verder: hoe beperk je je afvalproductie? Ook: waar moet je op letten als je een auto huurt in het buitenland?

Hoe beperk jij je afvalproductie?

Samen creëren we enorme bergen huishoudelijk afval. Dat moet minder kunnen. Scheelt ruimte in de kliko en het is beter voor het milieu. Hoe kan je jouw afvalproductie zoveel mogelijk beperken? Moet je eigen potjes meenemen naar de supermarkt? Of papieren zakken voor het brood?

Waar moet je op letten als je een auto gaat huren?

Ga je deze zomer op vakantie en ga je een auto huren? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten zoals de verzekering, het eigen risico, wat er allemaal op het contract moet staan en of je een creditcard nodig hebt. Samen met de ANWB geven we tips.

Maanden wachten op hulpmiddel via Wmo

Veel mensen met een handicap ervaren al maanden problemen met de dienstverlening van Welzorg. Het bedrijf levert hulpmiddelen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en heeft daartoe contracten afgesloten met een derde van de gemeenten. 100.000 consumenten zijn afhankelijk van Welzorg. Ze moeten maanden wachten op het aanpassen van een rolstoel die men dagelijks nodig heeft en waar men afhankelijk van is. Ook krijgen we klachten dat men het verkeerde hulpmiddel geleverd krijgt.

Fragmenten