toggle menu

Radio-uitzending 28-09-2019

Zaterdag in de uitzending gaat het over bamboe. Wat moet je doen als je bamboe zich voortplant naar de tuin van de buren? Verder: vanaf 1 oktober is E10-benzine beschikbaar. Is dat goed voor elke auto? Ook: hoe houd je een succesvolle presentatie? 

E10: kan elke auto deze nieuwe benzine tanken?

Vanaf 1 oktober moeten tankstations met meer dan twee pompen E10 aanbieden. Dit is benzine aangelengd met 10% bio-ethanol. Dat is beter voor het milieu, maar blijkt niet geschikt voor alle auto's. In de uitzending hoor je wat E10 gaat kosten en of jouw auto op E10 kan rijden.

Hoe kom je van woekerende bamboeplant af?

Je buren hebben een bamboeplant in hun tuin staan. Die blijkt zo te woekeren dat de wortels onder de schutting groeien en in jouw tuin de tegels omhoog duwen. Wat kan je daar aan doen? Mag je de wortels in jouw tuin zelf verwijderen? Wie moet eventuele schade aan de tegels betalen?

Hoe houd je een succesvolle presentatie?

De één geniet ervan, de ander ziet er als een berg tegenop: het geven van een presentatie. Bijvoorbeeld op je werk of bij een bijeenkomst voor vrienden of familie. Hoe kan je je zenuwen onder controle houden? Zijn er tips en tricks om de aandacht van het publiek vast te houden? We geven je tips.

Fragmenten