Radio-uitzending 29-04-2017

Radio-uitzending 29-04-2017

Zaterdag in onze uitzending hebben we het over je pensioen. Je verwacht de helft van het pensioen van je ex-partner te krijgen als hij of zij 65 wordt, maar je ex moet ineens langer doorwerken. Wat dan? Verder: spraakbesturing op je smartphone. Wat kan je ermee en hoe werkt het? Ook: hoe blijf je op gewicht nu de zomer in aantocht is?

Jaren langer wachten op pensioen door ex-partner

Als je met pensioen gaat heb je recht op AOW en kan je een pensioenuitkering aanvragen als je de jaren daarvoor pensioen hebt opgebouwd. Bij de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wet VPS) heb je recht op de helft van het pensioen van je ex-partner, maar wat als dat ineens jaren later wordt uitbetaald, omdat je ex-partner langer moet doorwerken?

Wat kan je met spraakbesturing op je smartphone?

We doen steeds meer met onze smartphone. Een voorbeeld daarvan is spraakbesturing. Hoe makkelijk is het als je telefoon je vertelt wat voor weer het wordt, waar een restaurant in de buurt zit en wanneer de volgende voetbalwedstrijd is? Inmiddels is spraakbesturing er ook in het Nederlands, maar hoe goed werkt dat?

Hoe blijf jij op gewicht?

De zomer is weer in aantocht! Tijd om de bikini of speedo weer uit de kast te trekken. Een kilo eraf lukt nog wel, maar hoe zorg je dat je op gewicht blijft? We praten met voedingsdeskundige Linda Nordholt en zij geeft tips hoe je van dat jojo-effect afkomt.

Fragmenten