toggle menu

Rouwpost

Een begrafenis is altijd een droevige gebeurtenis. U zit er dan ook niet op te wachten als er dingen mis gaan. Helaas leert de praktijk dat er vooral bij de postbezorging van de rouwkaarten veel fout gaat.

Bij TNT heeft rouwpost meer prioriteit en krijgen voorrang op de reguliere post. En ondanks de stakingen en problemen bij de TNT beloven ze dat rouwpost op tijd bezorgt wordt. Helaas blijkt dit niet altijd waar ter zijn.

Mevrouw van der Avoird verloor in februari van dit jaar haar moeder. In het weekend posten zij doormiddel van de speciale verzendsets van TNT, 135 kaarten. Daar van kwamen er in totaal tachtig niet op tijd aan.

En ook meneer Bosch heeft iets soortgelijks mee gemaakt. In september van dit jaar overleed onverwachts zijn zus. Meneer Bosch heeft de rouwkaarten op een zondag voor 17:00 uur gepost met het vertrouwen dat deze de volgende dag (maandag) werden bezorgd. Maar dit gebeurde helaas niet.

In de poswet staat dat 95% van alle post binnen 24 uur bezorgt moet worden. Hier valt rouwpost ook onder. Dit houdt in dat in 5% van de gevallen het wel eens mis kan gaan. Maar bij rouwpost is dat onacceptabel.

TNT heeft gereageerd in de studio. Ze beloven hun best te doen om het aantal fouten te beperken. Echter, mensen maken soms fouten dus TNT kan niet garanderen dat het altijd goed gaat.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant