Rugzakverbod bij Jumbo supermarkt voor scholieren

In een filiaal van Jumbo moeten scholieren hun rugtas afgeven voor ze de winkel in mogen. Forumgebruiker Brokey  schrijft: 'Dat de winkelier preventievemaatregelen wil nemen tegen diefstal begrijp ik. Maar die tassen liggen vervolgens onbeheerd voor het oprapen'. Wie is er verantwoordelijk voor het veilig opbergen van de rugzakken?

Forumgebruiker Kweenie schrijft: 'Het is je eigen keus om een rugtas mee te nemen als die niet de winkel in mogen. De winkel hoeft toch ook niet te zorgen voor een kennel omdat er geen honden de winkel in mogen?'

Discriminatie?

Forumgebruiker olaf79 vindt: 'Het argument als het je niet bevalt ga je maar ergens anders winkelen is kul argument. Daarmee kun je je alles permitteren en de wet net zo goed afschaffen. Er gaan hier een aantal zaken fout die niet mogen: Er vindt hier discriminatie plaats op basis van leeftijd. Alsof ouderen nooit stelen en jongeren altijd. En: Er moet wel degelijk voor kluisjes worden gezorgd zodat de klant zijn kostbaarheden veilig kan stallen.'

CBL: Scholier is aansprakelijk

En hoe zit dat juridisch gezien? Het Centraal Bureau Levensmiddelen laat aan Radar weten dat scholieren van te voren weten aan welke afspraken hij of zij zich moet houden, en hebben dus zelf de keuze om daarmee in te stemmen, of niet. Als er dan iets gestolen wordt uit de tas, is de scholier aansprakelijk, vindt het CBL.

Juridisch Loket: Supermarkt moet toezicht houden

Radar heeft ook gebeld met het Juridisch Loket, die plaatst vraagtekens bij de uitspraken van het CBL. Als je als supermarkt je klant verplicht je tas af te geven, dan moet je eigenlijk ook toezicht houden op die tas.

Ben jij scholier, en is er weleens iets uit je tas verdwenen toen je deze had afgegeven in de supermarkt? Laat het Radar weten! Mail naar radarradio(at)avrotros.nl (vervang de (at) voor een @).

Lees hier het topic

Ook interessant