toggle menu

Schoorsteenvegers

Al jaren krijgt Radar veel klachten over schoorsteenbedrijven. Het lijkt erop dat sommige bedrijven naast het vegen op zoek zijn naar meerwerk. Dit extra werk brengen zij bovendien tegen extreem hoge tarieven en op intimiderende wijze aan de man.

In de uitzending ziet u een mevrouw van 90 jaar die ruim 1700 euro moest afrekenen voor werkzaamheden aan haar dak die achteraf onnodig nleken. Haar geval staat helaas niet op zichzelf. Met name schoorsteenveegbedrijven uit Den Bosch hebben een twijfelachtige reputatie - waarmee uiteraard niet gezegd is dat alle Bosche bedrijven slecht zijn. Er zitten ook goede tussen.

Proef op de som

Haard en Huis uit 's Hertogenbosch en VDH Daktechniek uit Nieuwaal zijn twee bedrijven waarover we veel klachten ontvangen. We huren een huis en laten deze twee bedrijven de schoorsteen vegen. Onder het toeziend oog van de verborgen camera gaan beide bedrijven inderdaad al snel op zoek naar extra werk.

Voorkomen beter dan genezen

Om te voorkomen dat uw schoorsteenveger u confronteert met torenhoge rekeningen en kapotte spullen, geven wij hier alvast drie tips.

  • Kies voor een bedrijf dat aangesloten is bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Deze vindt u op de website van de bond.
  • Leden van de ASPB kunnen zich legitimeren middels een pas. Vraag hiernaar als de schoorsteenvegers voor de deur staan.
  • Als u scherpe aanbiedingen krijgt via flyers in uw brievenbus of via colportage aan de deur, ga daar dan niet op in.

In de uitzending werd het schoorsteenveegbedrijf Haard & Huis uit Den Bosch genoemd. Ter informatie: dit is niet het bedrijf Huis & Haard uit Haarlem. Dit laatste bedrijf is niet besproken in het programma.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant