toggle menu

Shell tankpas

Radar duikt opnieuw in de werkwijze van het bedrijf FleetCor, dat achter de tankpas zit. Berekent zij de benzineprijzen op de juiste manier? En wat kunnen gedupeerde klanten doen?

We krijgen een stroom van reacties binnen op onze eerdere uitzending over de tankpas van Shell, waarin duidelijk wordt dat tankpashouders niet alleen betalen voor de administratieservice. Ze betalen namelijk ook een hogere prijs per liter benzine. Ook op Facebook en Twitter wordt er druk over bericht. Ondertussen lijkt het Shell koud te laten, want de oliemaatschappij wijst slechts naar FleetCor, het bedrijf waar ze de afhandeling in 2015 aan overdroegen. FleetCor verschuilt zich op achter het eigen, internationale management.

Hogere benzineprijs én internationale toeslag

Onderzoek van Radar wijst uit dat in de praktijk de klant altijd zo'n 3,5 procent méér betaalt per liter, ongeacht de prijs die het betreffende tankstation adverteert. Het blijkt dat er ook een toeslag geheven wordt van 8 procent wanneer je in het buitenland tankt of tolwegen gebruikt.

Reacties

FleetCor reageert slecht op de klagende gebruikers. Shell heeft toegezegd een onderzoek te starten naar deze praktijken. Dat onderzoek loopt nog. De bedrijven waren niet bereid om in de uitzending een reactie te geven. Wel hebben ze een verklaring gemaild:

Lees de verklaring van FleetCor

Lees de verklaring van Shell

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant