toggle menu

Sony Xperia Z

Een telefoon zo sterk als staal, superslank én waterdicht. Dat is de Sony Xperia Z, als we Sony zelf moeten geloven. In de praktijk lijkt Sony zijn beloftes echter niet waar te maken. Radar en de Consumentenbond ontvangen honderden klachten over de Sony Xperia Z. 

Onbruikbaar toestel

De grootste groep klagers hebben een gebarsten beeldscherm of een kapotte USB poort, waardoor het toestel niet meer te gebruiken is. De klachten ontstaan vaak binnen 6 maanden na aankoop van het toestel. Wettelijk gezien heb je dan recht op een vervangend toestel of een kosteloze reparatie door de verkoper, tenzij hij kan aantonen dat de schade is veroorzaakt door verkeerd gebruik.

Van het kastje naar de muur

Dat is precies waar zowel de verkoper als Sony vaak op aanstuurt. Het gevolg is dat de klachten niet serieus worden afgehandeld en mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden. Vaak draait men zelf op voor de reparatiekosten en dat gaat vaak over honderden euro’s. Zowel verkopende partijen als Sony houden zich niet aan de wettelijke garantieregels en proberen de schuld in de schoenen van de consument te schuiven.

Sony is trots

In een verklaring laat Sony weten dat ze trots zijn op de Sony Xperia Z: ‘We zijn trots op en overtuigd van het design en de kwaliteit van de Xperia Z. De Xperia Z is echter geen toestel dat op een zeer ruwe manier gebruikt moet worden. Om deze reden moet het toestel, net als elke premium smartphone, met een mate van zorgvuldigheid worden behandeld’.

Sony gaat er blijkbaar aan voorbij dat een telefoon een gebruiksvoorwerp is en tegen een klein stootje moet kunnen. Sony wil niet in de studio reageren maar wij laten het er niet bij zitten.

Maak een filmpje!

Wij roepen iedereen die problemen heeft mijn zijn Sony Xperia Z om een filmpje te maken van ongeveer 1 minuut waarin je uitlegt wat het probleem is en hoe Sony je in de kou heeft laten staan. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Consumentenbond

Ook de Consumentenbond is nieuwsgierig naar uw ervaringen. Consumenten met problemen met de Xperia Z kunnen zich nog steeds bij de Consumentenbond melden via alarm[at]consumentenbond[dot]nl, vermeld daarbij je telefoonnummer zodat Sony rechtstreeks contact kan opnemen. De Consumentenbond stuurt klachten rechtstreeks door aan Sony. Sony is tevens rechtstreeks te benaderen via telefoonnummer 0900 - 899 83 18.

Meer informatie vind je op de site van de Consumentenbond.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant