toggle menu

Stichting Kankerbehandeling en -preventie

Bij veel mensen belandde de afgelopen maanden een pakketje op de deurmat van de Stichting Kankerbehandeling en -preventie. In het pakketje zat een pillendoosje, een nieuwsbrief met allerlei tips om kanker te voorkomen en een acceptgiro om geld aan de stichting te doneren. Geld waarmee de stichting dé pil tegen kanker kan ontwikkelen.

Dat klinkt allemaal mooi, maar wie iets verder leest, krijgt toch het gevoel dat het niet klopt.

Voor Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Kanker, is de stichting niet onbekend. Volgens de stichting zijn veel soorten kanker te voorkomen, maar liefst 80%, door bijvoorbeeld voedingssupplementen in te nemen. Een opmerkelijk advies, aldus Kampman. Volgens haar is het niet wetenschappelijk aangetoond dat voedingssupplementen kanker kunnen voorkomen.

Waarom de stichting geld inzamelt, wordt nergens duidelijk. Niet in de nieuwsbrief, niet op de website. We bellen zelf met de oprichter van de stichting, de heer Sietsema. Volgens Sietsema is de stichting opgericht voor het verspreiden van informatie met betrekking tot kanker en doen ze zelf geen onderzoek. Verdere uitleg vindt Sietsema niet nodig en we zijn dan ook niet welkom bij de stichting.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant