Radar

toggle menu

Successierecht

Successierecht

Veel Nederlanders hebben jaren geleden een testament laten maken om hun nabestaanden verzorgd achter te laten. Maar er is veel veranderd de laatste jaren op het gebied van erfrecht en erfbelasting.

In 2003 is in de wet geregeld dat kinderen niet zo maar hun erfdeel kunnen opeisen. Het kan zo zijn dat de langstlevende successierecht moet betalen voor de kinderen. Dus niet na het tweede overlijden, maar na het eerste overlijden al.

In 2010 is de successiewet aangepast en zijn de tarieven gewijzigd. Het is dus verstandig om uw testament opnieuw onder de loep te nemen.Ook op de site van het ministerie van Financien vindt u uitgebreide informatie over met name successiewet.

U kunt uw testament laten maken of aanpassen bij een notaris. U moet rekenen op een prijs vanaf circa 200 euro. De prijs is afhankelijk van het soort testament dat u wilt en de aanpassingen die u wilt doen. De prijzen die een notaris rekent, zijn vrij. U kunt bij verschillende notarissen een offerte aanvragen. Hier vindt u een overzicht van de goedkoopste notarissen van Nederland.

Zie onderstaande links.

http://www.minfin.nl/dsresource?objectid=77354&type=org (PDF)

http://www.minfin.nl/Actueel/Nieuwsberichten

http://www.belastingdienst.nl/

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant