toggle menu

T-shirts bedrukken

Een T-shirt laten maken is eenvoudig. Via de supermarkt, de drogist op de hoek of een webshop kun je er een bestellen met een plaatje of tekst naar keuze. Maar heb je dan een T-shirt dat na één feestje alweer de prullenbak in kan, of haal je een duurzaam kledingstuk in huis?

We bestellen bij vijf verschillende partijen elk vier T-shirts met hetzelfde plaatje. Deze testen we vervolgens op de kwaliteit van het shirt en de print.

De vijf partijen

 • Albert Heijn
 • Blokker
 • fotoshirt.nl
 • t-shirtsonline.nl
 • Vistaprint.nl

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht onderwerpen de shirts aan een

 • wastest
 • rekbaarheidstest
 • pluistest

Jos Bastiaans en Ellen Sesink van textieldrukkerij Print Unlimited boordelen de print. Ze kijken onder andere hoe die reageert op wrijving en hoe de kleurkwaliteit is.

Onthutsende resultaten

Sommige testresultaten zijn onthutsend. Vrijwel geen enkel T-shirt komt schadevrij uit de wasmachine. De print valt ook niet altijd in de smaak qua kleur. Rood blijkt lastiger dan gedacht. Bij een enkeling is deze veranderd in oranje of roze.

We voegen de resultaten van beide tests samen. Zware onvoldoendes vallen er uiteindelijk niet. Alle T-shirts kunnen prima een feestje overleven. Van de meeste T-shirts moet je echter niet te veel verwachten.

De top vijf

 1. Fotoshirt.nl Het merk T-shirt is onbekend. Prijs per stuk inclusief verzendkosten: 15,81 euro Dit shirt is zuiver van kleur en blijft het mooiste in de was. Cijfer: 7,2
 2. T-shirtonline.nl Het T-shirt is van Stedmann. Prijs per stuk inclusief verzendkosten: 14,75 euro Cijfer: 6,8
 3. Albert Heijn Extern geprint bij CeWe Color. Het T-shirt is van B&C Collection. Prijs per stuk inclusief verzendkosten: 14,20 euro Cijfer: 6,5
 4. Blokker Extern geprint bij Kodak. Het T-shirt is van B&C Collection. Prijs per stuk inclusief verzendkosten: 8,64 euro Cijfer: 5,8
 5. Vistaprint.nl Het T-shirt is van Anvil. Prijs per stuk inclusief verzendkosten: 10,40 euro Cijfer: 5,4

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant