Telefoonteam

Vanavond in het Telefoonteam aandacht voor angorawol, de datingsite eDarling en de ANWB.

H&M stopt met productie kleding angorawol

Vorige week besteedden we aandacht aan de gruwelijke manier waarop angorawol wordt verkregen. Een dag na de uitzending liet H&M weten per direct te stoppen met de productie van kleding waarin angorawol van konijnen is verwerkt. Ook kunnen bezorgde consumenten het volledige aankoopbedrag terugkrijgen wanneer zijn hun kleding met angora terugbrengen naar de winkel. Kort na de mededeling van H&M lieten ook andere winkelketens, zoals C&A en WE, weten te stoppen met de inkoop van kleding met angorawol.

Daarnaast gaat staatssecretaris Dijksma in gesprek met de Nederlandse kledingindustrie, de Nederlandse kleding- en schoenenwinkels en dierenbeschermende organisaties. Doel hiervan is dat de Nederlandse consument geen producten meer voorgeschoteld krijgt waarvoor dieren ernstig mishandeld worden.

Abonnement eDarling

Een lid van de datingsite eDarling wil haar abonnement stopzetten, omdat zij terminaal ziek is en geen behoefte meer heeft aan de site. Ze vraagt eDarling om enige coulance, aangezien haar abonnement nog een paar maanden doorloopt. De reactie van de site is dat voorkomen dat het abonnement automatisch verlengd wordt het enige is wat zij kunnen doen.

We namen contact op met eDarling en de woordvoerder liet weten het vervelend te vinden dit te horen en dat een derde van het aankoopbedrag wordt vergoed. Ook zullen ze voortaan zorgvuldiger en met meer gevoel omgaan met dit soort uitzonderljke gevallen.

Laarzen van ANWB

Mevrouw Bakker koopt waterdichte laarzen in de webshop van de ANWB, maar krijgt toch natte sokken. Bij contact met de ANWB werd mevrouw Bakker in eerste instantie verkeerd ingelicht door een medewerker die vertelde dat de laarzen alleen 'spatwaterdicht' zouden zijn. Bij navraag geeft de ANWB echter aan dat dit antwoord niet klopt, de lederen laarzen die zij verkopen bevatten een waterdichte sok, en zouden wel degelijk waterproof moeten zijn.

De ANWB heeft zijn excuses aangeboden en mevrouw Bakker heeft haar geld terug. Daarnaast gaf de bond aan in het vervolg beter te letten op een meer consistent gebruik van de term waterdicht.

Meer over:

Ook interessant