Telefoonteam

Het Telefoonteam inventariseert en bespreekt wekelijks uiteenlopende consumentenproblemen.

Opmerking van de redactie:

Jeroen noemt 0900 - 0543 als gratis nummer van de Belastingdienst, maar dit moet zijn: 0800 - 0543.

‘Unieke’ code bij winactie V&D

Bij een actie van V&D kun je online een unieke wincode invoeren. Die code vind je in folders die het warenhuis verspreidt. De familie Haaring doet graag mee aan winacties. De oudste dochter van het gezin bezorgt de brochures, en wat blijkt? De codes zijn op iedere flyer gelijk. V&D geeft toe dat de codes inderdaad niet uniek zijn, en heeft dit inmiddels op de website aangepast.

Belastingdienst: 0800 of 0900?

De Belastingdienst heeft een gratis nummer, maar toch betaalde mevrouw Schippers ruim dertig euro voor een gesprek van tien minuten.  Dit kan omdat het nummer van de BelastingTelefoon op sommige sites onjuist staat.

Er zijn ook sites, zoals 0900-8088.info, telfinfo.nu en nl-contact.nl die je doorschakelen naar andere telefoondiensten, zoals die van de Belastingdienst. Consumenten moeten volgens de Belastingdienst goed opletten welk nummer ze bellen, het 0800-nummer is altijd gratis. Dit nummer is te vinden op de site van de Belastingdienst. Bekijk hier de lijst van andere handige nummers en adressen.

Oproep: Ervaringen met autoverhuur in het buitenland

Radar is op zoek naar ervaringen met autoverhuur in het buitenland. Heb je wel eens een auto ingeleverd waar niets aan mankeerde, maar waar je later toch een rekening voor kreeg? Of werd je op een andere manier geconfronteerd met extra kosten? Vul het formulier in.

Ook interessant