toggle menu

Telefoonteam

Testimonials: Update

Twee weken geleden besteedde Radar aandacht aan de betrouwbaarheid van klantervaringen op internet. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van onechte accounts met foto's die uit een database komen, of zelfs ongevraagd uit een persoonlijk portfolio zijn geplukt.

Maar sociale media worden ook voor andere dingen gebruikt. Mevrouw Rijs wilde haar profiel verwijderen van datingsite zoosk.com. Pas toen Radar contact opnam met zoosk.com, werd het nep-profiel van de site gehaald.

Ryanair: Geen geld terug na geannuleerde vlucht

Meneer en mevrouw Blonk boekten vorig jaar augustus via Cheaptickets bij Ryanair een vliegreis voor vier personen naar Spanje. Bij mevrouw Blonk werd kanker geconstateerd en de reis ging niet door. Ryanair zegde toe het geld terug te geven.

Het geld van de twee andere mensen kwam er wel, maar voor het stel zelf niet. Meneer Blonk belde verschillende keren, maar hij kreeg geen geld. Radar is gaan bellen, en wat blijkt: Ryanair heeft het geld overgemaakt naar Cheaptickets. Maar dat bedrijf heeft het geld nooit uitgekeerd. De zaak is nu opgelost.

Oproep: DSB en Hollands welvaren

Vijf jaar geleden was Nederland in rep en roer omdat de DSB Bank failliet ging. Radar zoekt mensen die bij deze bank een verzekering hadden lopen, in combinatie met een hypotheek of een krediet. Mensen die nog veel administratie van deze verzekeringen hebben en dat willen delen met Radar kunnen dit formulier invullen.

Weggeefactie: Radartas

We hebben nog 8000 Radar boodschappentassen liggen. En die gaan we weggeven. Wil jij ook zo'n tas? Like ons dan op Facebook en vul het formulier in op de site. Meedoen is gratis, op=op.

Ook interessant