toggle menu

Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

In het Telefoonteam zijn onderstaande consumentenkwesties aan bod gekomen.

'Fairfok'-keurmerk

Vandaag was het al in het nieuws. Er komt een keurmerk voor hondenfokkers, het 'fairfok'-keurmerk. Honden met extreme uiterlijke kenmerken zijn populair onder bepaalde mensen. Fokkers willen daarop inspelen en kruisen dieren die verwant met elkaar zijn. Met als gevolg dat 40 procent van de rashonden ‘gebreken’ heeft, zoals ademhalingsproblemen, ongelijke poten, evenwichtsstoornissen, een te kleine schedel voor de hersenen en blindheid.

Het 'fairfok'-keurmerk zorgt ervoor dat puppy's vanaf 1 juni verplicht een DNA-test krijgen. Dit moet het rashondenleed voorkomen.

Traplift

Vorig jaar is er kanker in de onderbenen van mevrouw Frissen geconstateerd. Wegens de kanker zijn de benen geamputeerd en moet ze zich dus door het huis bewegen in een rolstoel. De trap kan ze hierdoor niet meer gebruiken. In augustus vorig jaar heeft mevrouw Frissen voor 8.000 euro een Stannah traplift laten installeren. Na de installatie werd al gauw duidelijk dat de rails te kort waren, de lift haalde amper de bovenste trede van de trap.

Voor 2.000 euro extra wil Stannah de rails verlengen. Na contact gehad te hebben met Stannah wil het bedrijf alsnog de rails kosteloos verlengen. Nu lopen ze tot op de overloop. Via een transferplank kan mevrouw in haar rolstoel klimmen en gemakkelijk alle kamers bereiken.

Oproep: Prolift-bekkenbodemmatje van Johnson & Johnson

Radar is op zoek naar vrouwen die tussen 2006 en 2009 zijn geopereerd aan een verzakking in het bekkenbodemgebied en daarbij een kunststof bekkenbodemmatje hebben gekregen. Het gaat hierbij om een specifiek matje, namelijk de Tension Free Vaginal Mesh van het type Prolift van het merk Johnson & Johnson. Vul dan het formulier in.

Ook interessant