Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

In het Telefoonteam zijn onderstaande consumentenkwesties aan bod gekomen.

Update: Verkoopster gevaarlijke zwarte zalf veroordeeld

Rineke van den B, de verkoopster van de zwarte zalf die volgens haar kanker zou genezen, is door het OM veroordeeld. Van den B. krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur met een proeftijd van 2 jaar. Radar besteedde in 2012 aandacht aan de zaak. Bekijk de uitzending terug.

Update: Risico-opslagen op hyptheekrentes

Twee weken geleden besteedde Radar aandacht aan de risico-opslag op hypotheekrente.

Een grote groep Rabobank klanten met veel overwaarde vindt het zeer onterecht dat zij een risico opslag betalen op de hypotheekrente ten opzichte van het NHG tarief. De Rabobank heeft ons vanavond laten weten dat zij de groep hypotheekklanten die een hypotheekschuld hebben tot 67.5 % van de marktwaarde van de woning gelijk gaan trekken met het NHG tarief. Dat betekent dus dat ze de laagst beschikbare rente aangeboden krijgen. Dit geldt voor alle hypotheken die na 19 mei afgesloten worden of voor bestaande klanten die hun rentevaste periode verlengen.

Dit geldt voor alle Rabobank filialen. Het is echter de vraag of alle rentetarieven met 0,2 omhoog gaan. Op 19 mei worden gaan de nieuwe rentetarieven in. Dan kan Radar bekijken wat dit betekent voor de rentetarieven. Het lijkt erop dat dat de groep tot 67.5 procent echt 0,2 lager gaat worden en de groep vanaf 90% van de marktwaarde gaat stijgen. Op 19 mei zal hier duidelijkheid over komen.

Oproep: Boeterente

Wij zoeken mensen die onlangs hun hypotheek volledig of gedeeltelijk hebben afgelost en toen een boeterente moesten betalen. Dit is op zich een normale gang van zaken: als je meer wilt aflossen dan je volgens de voorwaarden mag, dan hanteert de bank een boete, gebaseerd op het renteverlies dat zij zal lijden.

Radar zoekt voornamelijk mensen (of hun tussenpersonen) die verwacht hadden dat deze boeterente een stuk lager zou uitvallen. Daarbij zijn wij ook geïnteresseerd in eventuele specificaties van de berekening.

Heb jij hiermee te maken (gehad)? Laat het weten via dit formulier.

Ook interessant