Telefoonteam

Wil je een consumentenkwestie melden? Het Telefoonteam zit vanavond weer voor je klaar. Je kunt ze gratis bellen tussen 19:30 en 22:00 op 0800-1343.

Bel ons en wie weet zit jouw onderwerp binnenkort in Radar!

In deze aflevering:

Plastificeren NS maandabonnement

Mevrouw Duinkerke besluit het NS maandabonnement ter waarde van 174,20 euro van haar zoon te plasticiferen, zodat dit niet zo snel zal beschadigen. Het staat immers op een 'gewoon' papieren kaartje.

Eén kant van het kaartje slaat bij het plastificeren zwart uit en is dus onleesbaar. Het kaartje was nog maar 2 dagen gebruikt. Ze neemt contact op met de NS Klantenservice waar haar wordt verteld dat ze een nieuw maandabonnement moet aanschaffen, omdat het huidige abonnement nu ongeldig is.

Wij namen ook contact op met NS. Het bedrijf heeft nu besloten om het gehele bedrag van het abonnement terug te storen, zodat mevrouw Duinkerke een nieuwe kan kopen. Ook gaf men nog een tip: geen abonnementen plastificeren...

Stopzetten abonnement hollandsnieuwe na overlijden

De zoon van mevrouw Van den Tillaart is vorig jaar overleden. Na bijna een jaar was zij er aan toe om zijn sim only abonnement bij hollandsnieuwe op te zeggen. Dit zou doorlopen tot augustus 2014. Na het opsturen van de overlijdingsakte wordt ze gebeld met de mededeling dat zij alleen het contact kan afkopen. Het abonnement staat op haar naam, omdat haar zoon minderjarig was, en zij is tenslotte niet degene die overleden is, aldus de hollandsnieuwe-medewerker.

Wij gingen verhaal halen bij hollandsnieuwe. Ze vonden het erg om te horen dat mevrouw Van den Tillaart hier mee te maken heeft gehad, omdat er in een geval als dit nooit om een afkoopsom gevraagd hoort te worden. Mevrouw Van den Tillaart is meteen daarna gebeld en haar is beloofd dat ze kosteloos het abonnement mag opzeggen en dat ze de maanden van het overlijden tot heden vergoed krijgt. Ook ontvangt ze nog een grote bos bloemen van hollandsnieuwe.

Atlast mist pagina's

Mevrouw Bloem ontdekt dat haar enige tijd geleden gekochte Wereld Bosatlas van uitgeverij Noordhoff 30 bladzijden mist. De medewerker van de klantenservice vertelt haar dat ze direct na de aankoop de pagina's had moet controleren en dat er nu niets meer gedaan kan worden.

Radar nam contact op met Noordhoff. De persvoorlichter gaf aan dat er af en toe een misdruk tussen een grote oplage kan zitten. Ook sprak zij de eerdere uitlating van de klantenservicemedewerker tegen en zei dat iedere klant recht heeft op het product waarvoor betaald is. Mevrouw Bloem heeft dus alsnog een nieuwe atlas gekregen.

Meer over:

Ook interessant