Telefoonteam

Jeroen en zijn Telefoonteam zitten weer klaar om al jouw consumentenkwesties te inventariseren.

Je kunt ze bereiken van 19:30 tot 22:00 uur op 0800 - 1343.

De onderwerpen van vanavond:

Eurolines: geen bus

Maartje Stapel en haar vriend stonden in Antwerpen te wachten op de Eurolines-bus naar Utrecht. Normaal zouden ze om 18:30 uur worden opgepikt, maar de bus was er om 20:30 uur nog niet. Ze belden het noodnummer van Eurolines en ze moesten blijven wachten. Maar dat duurde ze te lang en ze namen de trein naar huis. Maartje en haar vriend waren uiteindelijk om 00:30 uur in Utrecht.

Na afloop hadden ze drie keer gemaild naar Eurolines om het treinticket vergoed te krijgen, maar ze kregen geen reactie. Radar nam contact op het bedrijf. Eurolines bood excuses aan. Maartje en haar vriend krijgen de trein- en bustickets vergoed. Daarnaast krijgen ze 20 procent korting bij een eventuele volgende boeking.

Texaco: schade door wasstraat

Mevrouw Smulders reed met haar auto door de wasstraat van Texaco. Aan het einde van de wasstraat viel er een droog-unit op haar dak. Een deuk en een kapotte voorruit was de schade voor de auto. Texaco-medewerkers wilden niks doen voor mevrouw Smulders. Die stelde via een schadeformulier Texaco aansprakelijk.

Ze kreeg reactie dat ze zelf verantwoordelijk was voor de schade. Radar nam contact op met het moederbedrijf van Texaco. Daar kwamen ze tot de conclusie dat geen van beide partijen iets kunnen bewijzen wat betreft de schuldvraag. Uiteindelijk heeft mevrouw Smulders excuses gekregen en heeft ze voor 300 euro aan benzinebonnen ontvangen.

Huawei: Cashback-actie loopt stroef

Elektronicabedrijf Huawei had de afgelopen jaren cashback-acties. Mensen krijgen dan bij aankoop van een telefoon geld terug. Maar veel mensen moesten lang wachten op die betaling. Soms wel 4 maanden. Nog steeds hebben veel mensen hun geld niet terug.

4 september verzekerde Huawei aan Radar dat alle cashback-betalingen binnen twee weken zouden worden voldaan. Eind deze week moet dat opgelost zijn. Heb je dan nog steeds geen geld? Laat het ons dan weten.

Meer over:

Ook interessant