Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

Bel tussen 19:30 en 22:00 uur de Radarlijn: 0800 - 1343. Of gebruik ons contactformulier.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers

Op 27 januari besteedde Radar aandacht aan de AOV voor zzp'ers. Verzekeraars kunnen bij een toename van de uitkeringen een beroep doen op de en-bloc-clausule, om zo de premie voor de zelfstandige ondernemer tussentijds en eenzijdig te verhogen.

Na de uitzending heeft Stichting ZZP Nederland aan de bel getrokken bij minister Dijsselbloem van Financiën. Ook de VVD en de PvdA hebben aangeklopt bij de minister. De Autoriteit Financiële Markten heeft opdracht gekregen hierover een onderzoek uit te voeren.

Provisieverbod

Vorige week besteedde Radar aandacht aan het provisieverbod. De verboden provisie leek weer terug te zijn in verzekeringsland.  

Het Verbond van Verzekeraars heeft over dit onderwerp een statement uitgebracht. Hierin werd duidelijk het provisieverbod onderschreven en het belang dat de wet- en regelgeving op dat punt wordt nageleefd. 

Enkele verzekeraars hebben al dergelijke vergoedingen aangeboden, een aantal zijn reeds gestopt of stoppen hier per direct mee.

Oproep: Lagere hypotheekrente, hogere lasten

Radar zoekt mensen met een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek die onlangs een nieuwe rentevaste periode hebben afgesproken met de bank of verzekeraar (of die dit binnenkort gaan doen). Koos je voor een lagere rente, maar heb je nu tóch te maken met hogere lasten? Vul dan dit formulier in. Let op: met hogere lasten bedoelen we het totaal dat je betaalt voor je hypotheekrente en de aflossing. We zoeken du mensen die na de verlaging van de rente meer betalen aan rente en spaarpolis dan daarvoor.

Ook interessant