toggle menu

Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

Wil je een consumentenkwestie melden? Bel tussen 19:30 en 22:00 uur de Radarlijn: 0800 - 1343. Of gebruik ons contactformulier.

Samsung Ultra HD versus Telfort Meneer Hoogsteder uit Den Haag had net een nieuw jaarabonnement bij Telfort afgesloten. Ook heeft hij een splinternieuwe Samsung Ultra HD tv aangeschaft. Helaas werkte zijn Telfort tv-ontvanger daar niet mee samen. Dus hij belde met de klantenservice.  De persoon aan de telefoon bevestigde dat de combinatie niet werkte en zei: 'Tja meneer, dan moet u maar gewoon de SCART-aansluiting gebruiken, of uw oude tv weer van zolder halen.' 

Nadat Radar aan de bel trok bij Telfort heeft de provider besloten om meneer Hoogsteder een nieuwe versie van de Telfort tv-ontvanger te sturen. Deze versie was nog niet algemeen beschikbaar voor alle klanten. Inmiddels hebben alle mediaboxen een update gehad. 

Naast de nieuwe ontvanger heeft meneer ook een bosje bloemen gekregen voor het ongemak, twee maanden een extra zenderpakket en een maand korting. 

Oproep: Risico-opslag (deze oproep is inmiddels offline)

Als je de waarde van je huis niet of nog niet veel hoger is dan je hypotheek, moet je vaak een risico-opslag betalen bovenop de hypotheekrente.

Deze opslag komt voor bij niet-NHG-hypotheken en kan er vaak af als de waarde van je huis veel hoger is dan je hypotheek. Wij zoeken mensen die in zo'n situatie zitten en nog steeds een risico-opslag betalen. Bijvoorbeeld mensen met een hypotheek van 70.000 euro en huis met een waarde van twee ton.

We zijn benieuwd of er mensen zijn die bij de bank hebben geprobeerd om deze risico-opslag eraf te krijgen, maar die deze toch nog steeds moeten betalen. (Het oproep-formulier is inmiddels offline.) 

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant