toggle menu

Telefoonteam

Heb je consumentenkwesties? Ook vanavond zit het Telefoonteam klaar voor al je vragen. Bel tussen 19:30 en 22:00 uur naar 0800 - 1343.

Pretium: Update

Eerder dit jaar besteedde Radar aandacht aan het schriftelijkheidsvereiste. Het vereiste is vanaf 13 juni dit jaar verplicht voor bedrijven die diensten of services aanbieden per telefoon. Alleen een 'ja' via de telefoon is niet meer voldoende om een contract in te laten gaan.

Het contract moet ook bekrachtigd worden met een schriftelijke bevestiging per mail of een handtekening op papier. In die eerdere uitzending liet Radar zien dat Pretium zich niet aan de regels houdt.

Het bedrijf dacht zelf overigens dat ze wel een het schriftelijkheidsvereiste voldeden. Maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is het daar niet mee eens. De ACM plaatste namelijk op haar website dat een ondernemer niet voldoet aan het schriftelijkheidsvereiste als het bedrijf de consument vraagt een bepaalde telefoontoets in te drukken.

Wettelijk gezien hebben mensen die na 13 juni 'ja' zeiden via de telefoon tegen Pretium geen overeenkomst. Als mensen teruggezet willen worden naar de oude telecomaanbieder, dan kunnen ze de voorbeeldbrief op onze site gebruiken.

PMA-Bonussen

Mevrouw Verhoeven is al een tijd verzekerd bij Menzis via PMA, onder andere omdat de premie via dit collectief niet zo hoog is. Dat komt doordat elke verzekerde elk jaar minstens 18 euro aan bonussen kan terugvragen. Dat terugvragen kun je echter maar twee maanden per jaar doen, in november en december.

Mevrouw Verhoeven vond het vreemd dat ze daar geen herinnering voor kreeg. En er staat ook niet prominent op de PMA-site vermeld: ‘mensen let op, het is weer bonus-terugvraag-tijd'. We vroegen PMA waarom dat is. Daar zei men: ‘Vroeger deden we dat wel, maar dan kregen we regelmatig post teruggestuurd omdat mensen bijvoorbeeld verhuisd waren.’

PMA vermeldt het wel bij het afsluiten van je verzekering, maar misschien dat je daar 10 maanden later niet meer aan denkt. Dus, voor wie bij PMA verzekerd is: let op, dit zijn weer de maanden om geld terug te vragen. En dat kan via pmabonus.nl.

Oproep: Ervaringen met thuislaseren

Vrouwen die last hebben van overbeharing kunnen thuis met allerlei laserapparatuur aan de slag. Met een apparaat met licht kunnen ze zichzelf dan permanent ontharen.

Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen met dit soort apparaten. Werken deze thuisapparaten nou goed en verdwijnen de ongewenste haren echt?

Dat kunnen dames of heren laten weten via het formulier op onze website.

Oproep: Eigen risico verloskundige hulp

Radar zoekt vrouwen die na het ondergaan van noodzakelijke verloskundige hulp tóch hun eigen risico moesten betalen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een curettage na een miskraam. Deze kosten horen niet van het eigen risico af te gaan.

 

Wij vernemen graag de ervaringen via het formulier op de site.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant