toggle menu

Test: Supermarkt-sushi

Sushi. Bijna iedereen is er dol op. Nadat de Italiaanse keuken ons land veroverde is er nu de invasie van de Japanse. Ook in de supermarkt is deze snack inmiddels in alle soorten en maten te vinden. Rauwe vis, een beetje rijst, wat zeewier en je hebt sushi, of niet? Een team van experts zocht voor ons uit wat de beste supermarkt-sushi is.

Wij kochten de sushi bij verschillende grote ketens; Jumbo, Albert Heijn en C1000. We vonden zowel diepvries sushi als verse varianten.  

De Sushi's

Sushi A: Josushi van C1000. Deze diepvries sushi wordt in Duitsland gemaakt. Sushi B: Yoshino, verse sushi van Albert Heijn. Sushi C: Pure Asia, diepvries sushi van Albert Heijn Sushi D: Tai Ryo is de verse sushi van Jumbo Sushi E: De diepvries van de Jumbo, die heet gewoon Jumbo sushi.

Het Panel

De test doen we in een zeer toepasselijke setting, namelijk de Japanse Tuin van landgoed Clingendael in Den Haag. We nodigen drie Japanse experts uit. De eerste is Rie Bastiaanse, zij geeft cursussen en demonstraties in sushi-maken. Al haar kennis heeft ze opgedaan door jarenlang te werken in een sushi restaurant in Tokyo. De tweede expert is Chef Tají, ook hij geeft cursussen in sushi maken en hij voelt zich erg verbonden met de Japanse cultuur. Voor hem is eten hetzelfde als liefde. De laatste is Yoko Mast, zij is lid van de Kazaguruma's. Een clubje van Japanse vrouwen die maandelijks samenkomen. Omdat haar Nederlandse man niet graag naar Japanse restaurants gaat, maakt ze thuis zelf vaak sushi.

De Uitslag

Josushi                                6,1

Jumbo Verse                       3,9 Albert Heijn, verse               3,8 Jumbo Diepvries                  3,7 Pure Asia                             1,3

In het algemeen slaagt de supermarkt sushi niet voor onze paneltest. Onze experts zijn bedroefd dat wij dit 'sushi' noemen.

Lees alle test-bevindingen hier.

Voor de echte doe-het-zelvers onder de Radar-kijkers geeft chef Hosokawa nog een speciale masterclass sushi maken (video).

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant