toggle menu

Tv-uitzending 04-12-2017

Antoinette gaat op pad om de Loden Leeuw uit te reiken. Welke reclame en welke BN'er in een reclame zijn het meest irritant? En: Wat moet er gebeuren om op te treden tegen het doorfokken van dieren met erfelijke aandoeningen?

In de uitzending van maandag 4 december 2017:

Uitreiking Loden Leeuw 2017

Tijd voor de uitreiking van de Loden Leeuw 2017. Wie zijn ook alweer genomineerd?

Lees ook: Radar maakt genomineerden Loden Leeuw 2017 bekend

Doorgefokte raskatten

Platte snuitjes korte pootjes: een paar kenmerken van doorgefokte raskatten waaraan je kunt zien dat ze lichamelijk niet in orde zijn. Hoewel sinds 2014 in de wet staat dat het verboden is om mismaakte dieren te fokken, gebeurt het nog steeds.

Radar legt vast hoe de raskatten worden verkocht en hoe makkelijk er gedacht wordt over de lichamelijk beperkingen van het dier. Wat moet er gebeuren om op te treden tegen het doorfokken van dieren met erfelijke aandoeningen?

Voorproefje Radar Extra: Waar rook is: De macht van de tabaksindustrie

Antoinette licht in de nieuwe Radar Extra-serie een stukje van het rookgordijn op dat om de tabaksindustrie heen hangt. Ze zoekt antwoorden op vragen als: Waarom staat er op een pak koekjes wel de complete ingrediëntenlijst, maar hoeven tabaksfabrikanten dit niet vrij te geven voor hun pakjes sigaretten? En hoe kan het dat we al meer dan twintig jaar weten dat fabrikanten de metingen voor het teer- en nicotinegehalte van sigaretten manipuleren, maar daar niets aan doen?

Lees alvast meer over de Radar Extra-serie over de tabaksindustrie

Fragmenten