Tv-uitzending 06-11-2017

Hoe onschuldig zijn pijnstillers? Minder dan de meeste mensen denken: aan verkeerd gebruik kleven nare risico's. Waarom is daarover zo weinig bekend? En wat als je verder in de schulden komt door fouten van je energiemaatschappij?

In de tv-uitzending van maandag 6 november 2017:

Overmatig gebruik pijnstillers

Je staat bij de kassa van de drogisterij met een doos paracetamol in je hand. Of je nog vragen hebt over het gebruik ervan, vraagt de medewerker van de winkel. Eigenlijk niet want je weet wel hoeveel je mag gebruiken. Denk je, want het gebruik van pijnstillers is niet zonder risico's. Maagzweren, maagbloedingen, verslaving; je kan het allemaal oplopen door overmatig of verkeerd gebruik ervan. En dat is bij veel mensen onbekend. Dit blijkt uit onderzoek van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik in opdracht van Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Maandag in Radar de resultaten.

Verder in de schulden door energiemaatschappij

Wat als de enige energiemaatschappij waar je nog terecht kunt je nog verder in de schulden helpt? Foute berekeningen, hogere maandlasten dan bij je vorige energieleverancier en extreem hoge jaarafrekeningen die veel te laat worden verstuurd. En dat terwijl je al in de schulden zit en moet rondkomen van een kleine uitkering. Wat zit hier achter en mag dit zomaar.

Fragmenten