Tv-uitzending 19-10-2020

Lang niet iedereen weet dat je uitgiftekosten betaalt als je een medicijn haalt bij de apotheek. Hoe zit het precies? En is het terecht? Daarnaast praat Antoinette in de studio met de directeur van Fonteyn Outdoor Living Mall. Online staat het bol van de klachten over 'Europa's grootste outdoor mall'. Verder neemt Fons een kijkje in een seniorenflat, waar de lift al zes weken stuk is. 

Apothekerskosten

Lang niet iedereen weet dat iedere keer dat je een medicijn haalt bij de apotheek, je uitgiftekosten betaalt. Wanneer een medicijn voor jou nieuw is of de laatste uitgifte langer dan een jaar geleden was, betaal je extra omdat de apotheker een informatiegesprek met je moet voeren. Uit een enquête van Radar onder bijna 32.000 apotheekklanten blijkt dat 45 procent weleens die kosten voor een begeleidingsgesprek heeft betaald, maar dat er geen uitleggesprek is geweest. En staan de kosten die in rekening worden gebracht eigenlijk wel in verhouding tot de kosten van de medicijnen? De KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers reageert in de studio.

Radar checkt: kapotte lift wordt niet gerepareerd

Je woont in een flat van veertien hoog. Het gebouw heeft twee liften, maar één daarvan is al zes weken stuk. Door corona mag je maar met maximaal twee personen in de lift, dus dat betekent heel vaak heel lang wachten tot je naar boven of beneden kan. Saillant detail is dat het een seniorenflat is, dus er wonen veel mensen die slecht ter been zijn. De verhuurder heeft keurig een briefje bij de lift gehangen, dat ze er mee bezig zijn. Maar vooralsnog blijft het daarbij. Fons neemt een kijkje.

Veel klachten over Fonteyn Outdoor Living Mall

Een bed & breakfast in haar eigen Zeeuwse tuin, dat is de grote droom van Leslie. Een jaar geleden bestelt ze twee blokhutten bij Fonteyn: 'Europa's grootste outdoor mall'. Maar de blokhutten blijken totaal niet waterdicht want als het regent, gutst het water door de kieren heen naar binnen. Fonteyn zegt dat het hout in de zomer moet drogen en dat dan het probleem is opgelost. Maar na deze lange droge zomer staan de blokhutten er nog steeds hetzelfde bij: overal zitten kieren en schimmel op de muren. Fonteyn reageert ondertussen niet meer en Leslie is de wanhoop nabij. En dit verhaal staat niet op zichzelf, online staat het bol van de klachten. De directeur van Fonteyn zit maandag aan tafel.

Fragmenten