Tv-uitzending 22 november 2021

Wanneer is het zinvol om je aanvullend te verzekeren en wanneer loont het om een paar behandelingen zelf te betalen? Ook in de uitzending: Radar kreeg maar liefst 600 klachten binnen over de gewijzigde voorwaarden van a.s.r. Vitality. En het is eindelijk zo ver: de uitreiking van de Loden Leeuw 2021!

Uitreiking van de Loden Leeuw 2021

Reclamemakers hebben dit jaar weer hun uiterste best gedaan om het bloed onder je nagels vandaan te halen. Nederland heeft kunnen stemmen, en maandag is het zover: de uitreiking van de Loden Leeuw 2021. Welke BN’er mag het beeldje op zijn schoorsteenmantel zetten, Henny Huisman, Frank Lammers, of Wesley Sneijders? En welke reclame heeft de meeste stemmen gekregen, Decupré, Aldi, of Verisure? En voor het eerst een winnaar in de nieuwe categorie, meest irritante influencer die reclame maakt. Maar liefst tien genomineerden. Maar wie krijgt Fons samen met de Loden Leeuw op bezoek? Kijk maandag naar Radar voor de uitslag!

Meer dan 600 klachten bij Radar over a.s.r. Vitality | Radar Checkt!

Vier dagen cardiosporten en daarnaast ook nog drie dagen per week heel veel wandelen om je gestelde beweegdoelen te halen. Deelnemers van a.s.r. Vitality trokken massaal aan de bel bij Radar vanwege gewijzigde voorwaarden, die ook nog eens na een paar dagen al in gingen.

Het Vitality-programma werd in 2019 door de verzekeraar in onze uitzending gepromoot: 'Kom dagelijks in beweging en wordt beloond. Met a.s.r. Vitality blijf je in beweging. Via de app verdien je namelijk punten door stappen te zetten, je hartslag te verhogen. En die punten kun je inwisselen voor de leukste week-, maand- en jaarbeloningen! Kijk snel welke dat zijn.'

Maar nu de verzekeraar de voorwaarden heeft aangepast, moeten mensen zoveel bewegen dat het volgens een sportarts té veel is. Waarom heeft a.s.r. de voorwaarden aangepast. En belangrijker: gaan ze het terug draaien om de motivatie onder deelnemers terug te halen? A.s.r. reageert in de studio.

Aanvullende verzekering als strippenkaart

Is een aanvullende zorgverzekering nog een verzekering, of moet je het zien als een strippenkaart? Wanneer heb je hem nou echt nodig, en wanneer scheelt het je heel veel geld als je hem níét afsluit?

De premie voor de aanvullende zorgverzekering is de afgelopen jaren gestegen en in veel gevallen is het aantal behandelingen of de vergoeding die je krijgt flink uitgekleed. Je kunt bijvoorbeeld minder vaak naar de fysiotherapeut. Ook bij de tandarts, voor alternatieve behandelingen en een bril moet je steeds vaak een deel zelf betalen. Radar laat zien wanneer het zinvol is om je aanvullend te verzekeren en wanneer het loont om een paar behandelingen zelf te betalen. 

Fragmenten