Tv-uitzending 26-02-2018

Is Kijimea een wondermiddel voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom? Waarom komen er dan zoveel vragen over binnen? En 40 procent van de ondervraagden die langer dan zes weken ziek zijn geweest, voelt zich benadeeld door zijn of haar werkgever vanwege ziekte. Wat moet er veranderen in de begeleiding van zieke werknemers en op welke manier?

In de tv-uitzending van maandag 26 februari 2018:

Medicijn tegen Prikkelbare Darm Syndroom

Het is als een pleister voor je darmen; je darmen zijn meteen minder geïrriteerd. Het is het nieuwe wondermiddel voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) als je de reclame mag geloven; Kijimea. Twee tabletten per dag en wég zijn je klachten. De PDS belangenvereniging krijgt er veel vragen over, meer dan over welk ander product dan ook. Want werkt het wel echt, en is het wel een medicijn? Radar zoekt het uit.

Bedrijfsartsen

Wat is eigenlijk het verschil tussen een arbo-arts en een bedrijfsarts? En komt de arbo- of bedrijfsarts op voor mijn belangen of die van mijn werkgever? Uit een enquête van Radar blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden niet op de hoogte is dat er een verschil is tussen een arbo-arts en een bedrijfsarts. En 40 procent van de ondervraagden die langer dan zes weken ziek zijn geweest, voelt zich benadeeld door zijn of haar werkgever vanwege ziekte. Radar praat met bedrijfsartsen, een werknemer en de FNV. Wat moet er veranderen in de begeleiding van zieke werknemers en op welke manier?

Fragmenten