Uitvaartverzekeringen

Forumreacties (55)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 07-11-2008 12:44
  Veel mensen denken hun uitvaart goed verzekerd te hebben. Toch moeten nabestaanden vaak in de buidel tasten omdat ze worden geconfronteerd met extra kosten van een begrafenis of crematie. TROS Radar duikt in de uitvaartbranche. Hoe nuttig is zo'n verzekering en krijgt u wat u verwacht?

  U ziet het maandag in Radar, 20.30 uur, Ned1
 • U
  • Uitvaartadviseur
  • 08-11-2008 08:06
  Met een uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden het basispakket zoals vermeld in de polis, dit is meestal voldoende voor een 'standaard uitvaart'. Maar wat heel veel mensen niet goed weten is dat met een grotere advertentie, meer rouwkaarten en andere specifieke wensen de uitvaart duurder uit kan vallen. Dit is soms ook het geval bij het langer huren van de aula, er komt dan een bedrag voor extra uurloon van de dragers of de rouwauto's overheen. Ook het kiezen van een eigen uitvaartverzorger kan voor meer kosten zorgen. Op zich zijn particuliere uitvaartverzorgers niet duurder, vaak zijn ze juist ook per onderdeel of per uur in te huren en geven ze vooraf gespecificeerde offertes. Maar in een uitvaartpolis van een grote verzekeraar staat letterlijk dat het kiezen van een eigen uitvaartverzorger duurder uit kan vallen omdat er dan bijv. geen gebruik gemaakt kan worden van de 'inkoopkorting'....

  Probleem is ook nog dat de nabestaanden het niet altijd eens zijn onderling en er dan na de uitvaart ruzie ontstaat over wie dan die extra kosten moet gaan betalen als er geen erfenis of spaargeld over is. Juridisch gezien is dit wel duidelijk in de wet vastgelegd maar in de praktijk is het voor veel mensen nog niet zo duidelijk! Vooraf goed informeren naar de extra kosten, dus ook bij een uitvaartverzekering is mijn advies!!! Men wil tegenwoordig graag een persoonlijke uitvaart. Bezuinigen hoeft niet, maar de polis eerst goed doorlezen, dan keuzes maken en vooraf een begroting/offerte vragen wel!

  een onafhankelijk uitvaartadviseur, Claudia
 • K
  • katjesdrop
  • 08-11-2008 10:42
  Ik heb het zelf meegemaakt toen mijn vriend plotseling kwam te overlijden. Hij had bij de grote uitvaartverzekeraar uit Apeldoorn een zogenaamde natura verzekering afgesloten en daarin stond duidelijk vermeld wat wel en wat niet vergoed werd.
  Ik moest wel bijbetalen voor bepaalde kosten, zoals de kosten voor het graf, maar dat is toch ook logisch.
  In de ene gemeente is een graf eenmaal vele malen duurder dan in de andere gemeente, daarvoor hadden wij ook een aanvullende verzekering voor afgesloten.

  Uiteraard moet je rekening houden met extra dingen die de kosten kunnen overschreiden, zoals een dure advertentie in een groot landelijk dagblad of een hele speciale kist, maar onze adviseur van Monuta had dat destijds keurig vooraf gemeld en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor.
  Hoe het bij andere verzekeraars gaat weet ik niet zeker, maar toen wij ons destijds orienteerden bij anderen kwamen wij bij de anderen ook met vergelijkbare adviezen, dus vraag ik mij af of het ook ligt aan het niet goed lezen van de polisvoorwaarden of slecht advies als er achteraf onduidelijkheid is en uiteraard kan ruzie in de familie ook een belangrijke oorzaak zijn. Daarom heb ik ook mijn wensen voor mijn eigen uitvaart al vastgelegd en mocht ik ooit overlijden dan weet de uitvaartverzorger direkt wat mijn wensen zijn geweest en hebben mijn nambestaanden dat te respecteren en dat valt allemaal binnen de verzekering die ik heb dus wat kosten betreft hebben ze later geen zorgen.
Alle reacties (55)

Ook interessant