Uitzending 03-04-2017

Je zit op het mbo en je hebt extra begeleiding nodig. Wat dan als je school zegt dat dat niet lukt, en je je moet uitschrijven? Ook: de situatie in paardenslachterijen in Zuid-Amerika is nog altijd erbarmelijk. Vlees van zieke paarden, die illegale medicatie hebben gekregen, zit in bitterballen die in Nederlandse worden geserveerd.

Zorgplicht in het mbo

Je volgt een mbo-opleiding, en hebt om een bepaalde reden extra begeleiding nodig om je diploma te kunnen behalen. Als jouw opleiding je dan laat weten je te moeten uitschrijven omdat dat het hen niet lukt om jou te begeleiden naar een diploma en een goede start op de arbeidsmarkt, valt je toekomstdroom volledig in duigen. Hoe is het gesteld met de zorgplicht in het mbo? Maandag in Radar

Vlees van zieke paarden in jouw bitterbal

Eyes on Animals deed samen met Europese dierenrecht organisaties opnieuw onderzoek naar de verkoop van paardenvlees uit Zuid Amerikaanse landen op de Nederlandse markt. De situatie rondom het transport en in de paardenslachterijen in Argentinië is nog altijd erbarmelijk, zo tonen de beelden die deel uit maken van het onderzoek.

Paarden worden ziek en verwond vervoerd, krijgen illegale medicatie en staan soms uren onbeschermd in de brandende zon voor ze geslacht worden. Dit vlees is verwerkt in de vleeskroketten en bitterballen die bij de horeca groothandels te vinden zijn en overal in Nederland verkocht worden bij diverse horeca en landelijke ketens.

Fragmenten