Uitzending 16-01-2017

Op internet bieden verschillende partijen aan om je BKR-registratie te verwijderen, tegen een fikse vergoeding. Werkt dat? Verder: sigaretten, brood, het Mediateam en de uitreiking van de Warme of Koude Douche.

BKR-registratie verwijderen

Op internet zijn diverse partijen actief die voor veel geld aanbieden om terechte negatieve BKR-registraties te verwijderen – ook als deze terecht zijn. BKR zelf waarschuwt hiervoor en zegt dat dit niet kan. Radar zoekt uit of het lukt om terechte BKR-registraties kwijt te raken.

Hoe slecht is brood?

Volgens de voedselgoeroes kunnen we beter minder of zelfs helemaal geen brood eten. Je wordt er dik van en het veroorzaakt buikpijn, of nog erger: suikerziekte en ADHD. Maar wat is brood nu eigenlijk, en is het echt zo slecht voor ons?

Strafzaak tegen tabaksindustrie met financiering van artsen

1300 zieke (ex-)rokers willen een strafzaak aanspannen tegen de tabaksindustrie. Ze verwijten onder andere de vier fabrikanten die in Nederland actief zijn dat ze opzettelijk stoffen aan sigaretten hebben toegevoegd die het product meer verslavend maken. De zaak wordt mede gefinancierd door artsen. Longarts Wanda de Kanter geeft in de studio tekst en uitleg over deze bijzondere zaak.

Douche: Karwei

Karwei wil best thuisbezorgen op de 26ste verdieping, maar dan blijkt de bestelling niet in de lift te passen... Hoe reageren de medewerkers?

Fragmenten