Uitzending 27-02-2017

Radar kijkt naar de inhoud van een maaltijdpakket. Hoeveel vet bevat een maaltijd uit een pakje? Daarnaast aandacht voor vage communicatie van de AOW-leeftijd én krijg je echt geld terug voor een oude telefoon?

In de tv-uitzending van 27 februari 2017:

Hoe gezond is een maaltijd uit een pakje?

Hoeveel suiker, vet en zout bevat een maaltijd die je klaarmaakt met een pakje? Een simpele manier om hier een goed beeld van te krijgen, is het etiket op het pakje lezen. Maar kloppen deze waarden altijd?

Wordt de werkelijke waarde van de inhoud van het pakje vermeld of spelen de fabrikanten mooi weer door ook alvast de ingrediënten die je zelf toevoegt mee te nemen. Radar gaat op onderzoek uit met een maaltijdpakket.

Is je oude telefoon echt geld waard?

Voor je oude mobieltje kun je geld krijgen. Bedrijven maken reclame met hoe simpel een eenvoudig je een zakcentje kan verdienen met een apparaat dat rijp is voor de sloop. Hoe werkt dit en doen deze bedrijven wat ze beloven?

Verwarring door vage communicatie AOW-leeftijd

We worden allemaal ouder en daardoor krijgen de veertigers van nu pas na hun zeventigste AOW uitgekeerd. Maar wordt over het verschuiven van de AOW-leeftijd wel helder gecommuniceerd door de pensioensector?

Klopt het overzicht op MijnPensioenoverzicht eigenlijk wel over wat je kan verwachten op je oude dag? Radar laat zien welke grote gevolgen verkeerde voorlichting kan hebben.

Maandag 27 februari in Radar, om 20:30 uur op NPO 1

Fragmenten