toggle menu

UPC Horizon-problemen

Ruim een jaar geleden presenteerde UPC met veel bombarie hun Horizon Mediabox: een allesomvattend apparaat waarmee je vier programma’s tegelijk kunt opnemen, on demand kunt kijken en apps kunt gebruiken. Het zou de nieuwe manier van televisie kijken moeten worden. De problemen begonnen echter al snel.

Problemen

De voornaamste problemen met de Horizon box die consumenten melden zijn het vastlopen van de box, een stilstaand beeld en een langzaam werkend menu. Ook zijn problemen met wegvallend beeld en geluid een grote ergernis.

Enquête

De Consumentenbond wil consumenten handvatten bieden voor het vragen van compensatie, het overstappen naar een andere aanbieder of naar een ander product. De Consumentenbond heeft sinds de introductie van de Horizon box honderden klachten ontvangen van mensen over de problemen met de mediabox. Deze mensen hebben het afgelopen jaar een aantal keer een vragenlijst beantwoord over de problemen met de Horizon box, om de problematiek in kaart te kunnen brengen.

Ook na meerdere updates vanuit UPC in een poging het product te verbeteren is nog steeds een derde van de ondervraagde consumenten ontevreden over de stabiliteit van de Horizon box.

Advies

De Consumentenbond adviseert consumenten met een niet goed werkende Horizon box eerst om contact op te nemen met UPC en hen de mogelijkheid te bieden dit probleem op te lossen. Verder kunnen consumenten compensatie aanvragen bij UPC of overstappen naar een ander product of een andere provider.

Hulppakket van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft vanaf vandaag op zijn website een Horizon Hulppakket met drie praktische tools:

- een voorbeeldbrief voor het aanvragen van compensatie.

- een overzicht van alternatieven voor de Horizon box bij UPC.

- een overzicht van de alternatieven voor de Horizon box bij andere providers, inclusief een voorbeeldbrief om op te zeggen.

Foto: YouTube

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant