Veel beloftes op producten maar wat is er allemaal waar?

Wat is 'een goede knak'? Hoe werken de Colour Catcher doekjes? Kan je daarmee probleemloos je witte en bonte was mengen? Dat soort vragen stelde Radar het afgelopen jaar in de rubriek 'De Belofte' waarin gekeken werd of een belofte of claim op de verpakking of website van het product wel nagekomen kon worden. Wat bleek? Niet alles is juist.

We hebben veel producten besproken dit jaar. Zoals bijvoorbeeld de dekbedovertrekken van 'hoogwaardig katoensatijn' en de Nieuwe Kip van supermarkt Dirk van den Broek.

Ook hebben we gekeken naar het bevriezen van vetcellen en de shakes van Chocolate Slim die er voor zouden zorgen dat je vetcellen gewoon worden afgevoerd. 'Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook' werd daar over gezegd. Een opmerkelijke methode om van je cellulitis af te komen was die van de infraroodsauna. 'Flauwekul', zei onze deskundige.

Eveneens aan bod: waarom zijn eetrijpe avocado's niet eetrijp, hoe krijg je wittere tanden en kan je met Always je lichaamsgeuren veranderen?

Meer over:

Ook interessant