toggle menu

Verhoging hypotheekrente

Mensen met een Euribor-hypotheek bij de ABN AMRO werden deze zomer onaangenaam verrast. De bank splitst ze namelijk een verhoging van de hypotheekrente in de maag waar ze niet op hadden gerekend.

Heb je dit ook meegemaakt? Sluit je dan nu aan bij www.stopdebanken.nl of TK Advocaten.

Variabele rente

Mensen met een Euribor-hypotheek hebben een variabele rente. Deze rente bestaat uit twee onderdelen, het Euribor-tarief en een ‘vaste’ opslag. Het Euribor-tarief is het tarief waarvoor banken elkaar geld lenen. Dit is een basistarief en je zou het kunnen zien als de kostprijs van geld.

De bank verwerkt ook een opslag in de rente. Deze opslag gebruikt de bank om de gemaakte kosten te dekken en om winst te maken. Klanten denken dat deze opslag een vast tarief is, vooral omdat in veel offertes staat dat het om een vaste opslag gaat.

Veel mensen zijn dan ook boos nu blijkt dat de bank deze opslag met maar liefst 100% heeft verhoogd. Dit is niet de eerste keer. In 2009 werd de opslag namelijk ook al met 100% verhoogd.

Initiatieven

In het item komt Stop de Banken aan het woord. Dat is een belangenvereniging die collectief actie wil ondernemen tegen de bank. Ook advocate Lucia Melcherts wil juridische stappen ondernemen namens een groep gedupeerden.

Mensen met een Euribor hypotheek kunnen zich aansluiten bij deze initiatieven. Dat kan op Stop de banken (www.stopdebanken.nl) of via TK advocaten.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant