toggle menu

Verplichte herkeuring CBR

De verplichte herkeuring voor mensen met ADHD is per 1 juni vervallen. Radar besteedde hier in januari dit jaar al eerder aandacht aan. Maar is deze keuring nu echt van de baan? 

Goed nieuws eerder dit jaar voor mensen met ADHD. De verplichte herkeuring voor het rijbewijs voor mensen met ADHD werd in juni dit jaar afgeschaft. Een opluchting voor mensen die hiermee te maken hebben, want de verplichte herkeuring leidde tot een hoop stress en irritatie.

Volgens het CBR betekent het dat mensen met ADHD die bij de vorige keuring door een medisch specialist onbeperkt geschikt werden geacht - bij de volgende vernieuwing niet meer gekeurd hoeven te worden.

'Onbeperkt geschikt'

Volgens Julie Houben van Impulsief, leidt de nieuwe regelgeving tot veel vragen bij mensen die daarmee te maken hebben. De vraag is echter hoe groot die groep is want wettelijk gezien konden mensen met ADHD voor 1 juni niet 'onbeperkt geschikt' worden verklaard door het CBR.  

Radar roept mensen op zich te melden die ná 1 juni van dit jaar een brief hebben gekregen van het CBR voor de verplichte herkeuring van rijbewijs bij ADHD. 

Vul hier het formulier in.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant