toggle menu

Verzekeraar failliet

Wat als u een schade heeft opgelopen met u auto terwijl u verzekeraar niet in staat is om uit te keren. Wordt deze schade dan uitbetaald? Bij W.A. schade, ook wel Wettelijke Aansprakelijkheid, betaalt het waarborgfonds motorrijtuigen. Een W.A. schade is een schade die ontstaat wanneer iemand (onopzettelijk) schade heeft veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk wordt gesteld. De verzekering beperkt zich tot schade waarvoor iemand "wettelijk" aansprakelijk is. 

Bij cascoschade worden de kosten niet vergoed en zijn voor uw eigen rekening. De cascoschades is de schade die uzelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als u tegen een paaltje rijdt. 

Wat als er een levensverzekeraar omvalt? De impact is groter omdat het om meer geld gaat. Maar een levensverzekeraar kan niet zo snel omvallen. In veel gevallen zit er een herverzekering achter. Een herverzekeraar is in principe een verzekering die de verzekeraar betaald aan de herverzekeraar. De herverzekeraar betaald op haar beurt de schades uit als de verzekeraar dit niet meer kan.

Bekijk voor meer informatie het achtergrondartikel.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant