toggle menu

Vloermat24 levert niet en reageert niet meer

Je bestelt voor 45 euro een mooi doek om lekker in de schaduw te zitten. De webwinkel is volledig in het Nederlands, maar er blijkt een Duits bedrijf achter te zitten. Heb je als consument dan dezelfde rechten als er een probleem is?

Annebelle bestelde op Vloermat24.nl een schaduwdoek. Dat is een een doek/zeil dat je over je terras spant en waarmee je de zon weert. Ze betaalde er inclusief verpakkings- en vrachtkosten zo'n 45 euro voor. Op het Radarforum vertelt ze haar verhaal.

Geen reactie, geen levering

Hoewel de webwinkel volledig in het Nederlands is, blijkt op de contactpagina dat het om een Duits bedrijf gaat: Floordirekt GmbH & Co, onder leiding van Hubert Eisenach. Annebelle betaalt via een bankoverschrijving naar Duitsland. Als na enkele dagen er nog geen schaduwdoek verzonden is, neemt ze contact op. Volgens Vloermat24 is er geen betaling ontvangen. Vijf dagen later blijkt er toch een zending onderweg te zijn, aldus de webwinkel. Opvallend genoeg wordt Annebelle in het Nederlands, Duits en Engels per mail te woord gestaan. Een maand na de bestelling is er niets geleverd en wordt er ook niet meer gereageerd op mails.

De redactie van Radar neemt meerdere keren contact op met Vloermat24, maar er wordt niet meer gereageerd op mails en bij de telefonische klantenservice wordt de verbinding verbroken na amper vier minuten.

Wat zijn je rechten?

Jurist Eva Calvelo van het Europees Consumenten Centrum legt dat uit consumenten in Europa dezelfde rechten hebben als bij een bestelling in hun eigen land. Ze adviseert consumenten om bij problemen bij grensoverschrijdende bestellingen een klacht in te dienen bij het Europees Consumenten Centrum. Die kan bemiddelen en contact opnemen met consumentenorganisaties in het land van herkomst. Ze heeft nog een tip: betaal indien mogelijk met een creditcard. Je kan dan via de creditcardmaatschappij het geld terugvragen, omdat je aankopen verzekerd zijn.

Update

Enkele dagen na de uitzending blijkt Vloermat24 toch ineens het bestelde schaduwdoek opgestuurd te hebben. Hoewel er geen briefje of mailtje met excuses bij zat, is Annebelle toch blij dat het doek er eindelijk is.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant