Volvo

Het elektronische gasklephuis zorgt dat de motor geleidelijker loopt. Maar vooral de gasklephuizen in de VOLVO blijken snel kapot te gaan, met alle gevolgen van dien. VOLVO-rijders worden zo geconfronteerd met hoge reparatiekosten oplopend tot wel 1000 euro. Gaat VOLVO dit steeds terugkerende probleem nu eindelijk netjes oplossen?

Forumreacties (82)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 30-01-2009 12:40
  Het elektronische gasklephuis zorgt dat de motor gelijdelijker loopt. Maar vooral de gasklephuizen in de VOLVO blijken snel kapot te gaan, met alle gevolgen van dien. VOLVO-rijders worden zo geconfronteerd met hoge reparatiekosten oplopend tot wel 1000 euro. Gaat VOLVO dit steeds terugkerende probleem nu eindelijk netjes oplossen?

  Live uitzending: maandag 2 februari 2009, 20.30 uur, Nederland 1
  Herhaling: woensdag 4 februari 2009, 15.25 uur, Nederland 1
 • T
  • Ted
  • 31-01-2009 21:39
  Ik geloof dat ze in de Verenigde Staten wel vervangen worden onder garantie, terwijl bij Volvo in Europa dit niet zo is. Beetje raar toch?

  Voor meer info zie www.volvo-forum.nl
  Op dat forum staan veel klachten over de zogenaamde ETM van Volvo.
 • P
  • PatjeB
  • 01-02-2009 08:09
  Ik heb een V50 uit 2006. In zowel 2007 als in 2008 plotseling meegemaakt dat de motor bij een snelheid (in bergen tijdens wintersport) zo rond de 140 ineens "uitviel". De snelheid van de auto neemt heel snel af. Dus beide keren de auto met gevaar voor aanrijdingen van de meest linkerbaan naar de vluchtstrook (gelukkig in beiden gevallen aanwezig) uit laten rollen. Eenmaal stil staand liep de motor nog wel maar schokte en trilde enorm. Alsof deze zo uit de motorklep zou komen bonken. Vriendin had voordat we op wintersport gingen al gewaarschuwd dat we een extra sleutel mee moesten nemen voor het geval de motor ineens zou afslaan, haar broer had dit gehad met een V50. En inderdaad, we kwamen stil te staan. Alleen maakt het niet uit of je de reservesleutel gebruikt of niet. Je moet de motor uitdoen en dan opnieuw starten, dan rijdt de auto weer. Maar je rijdt niet heel erg zeker meer kan ik je zeggen. Volvodealer zegt niets te kunnen vinden en in de computer is beide keren ook niets geregistreerd (!). Ook een proefrit heeft niets meer opgeleverd. Je kunt je dan ook gaan afvragen of de computer wel goed werkt. Ook een proefrit heeft niets meer opgeleverd.Een andere vriendin met V50 van mij had ditzelfde euvel en zat bij de terugroepactie van 2007/2008. Wij niet! De Volvodealer noemde dit plotselinge uitvallen van de motor overigens de veiligheidsmodus die de snelheid van de auto terugbrengt naar 80 km uur. Dit jaar gaan we weer op wintersport. Ik ben nu al bang dat we weer langs de kant komen te staan met de Volvo V50 die zomaar ineens uitvalt. Van een Volvo mag je dit eigenlijk niet verwachten! Ik ben blij dat er aandacht is voor de mankementen van Volvo!
Alle reacties (82)

Ook interessant