toggle menu

Vrijwillige ouderbijdrage

Alle leerlingen in Nederland hebben recht op passend onderwijs, en de school heeft de plicht om dit zonder meerkosten te bieden. Voor extraatjes, die vrijwillig moeten zijn, mag de school een bijdrage vragen. Maar wat valt onder passend onderwijs - en wat onder extraatjes? 

Zo werd ouders een rekening gepresenteerd van ruim 700 euro omdat een leerling op het voortgezet onderwijs extra begeleiding nodig had. En presteert een basisschool het om een bijdrage te vragen van 750 euro per jaar voor lichamelijke opvoeding en handenarbeid.

De informatie en adviesdienst voor ouders, 5010 wil graag meer inzicht in de ervaringen van ouders inzake vrijwillige bijdrages en doen een oproep bij ons in de uitzending. 5010 is vanavond extra geopend in verband met de uitzending. Tot 22.00 uur kun je bellen op telefoonnummer 0800-5010.

Mocht je 5010 vanavond niet kunnen bereiken, dan kun je tijdens de reguliere openingstijden bellen: 5010 is iedere schooldag geopend tussen 10 en 15 uur. Meer informatie over de oproep vind je op hun site.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant