toggle menu

Vueling rekent torenhoge wijzigingskosten

Er gebeurde deze week weer een hoop online! Wat speelde er in onze online community? Deze week het verhaal van Jan Vugts die 400 euro moest aftikken bij Vueling voor een naamswijziging.

Bekijk hier het topic

Jan Vugts boekt een ticket bij Vueling voor zijn vrouw en dochter. De reis gaat van Eindhoven naar Barcelona en weer terug. Naarmate de reis nadert kan Jan probleemloos de instapkaarten printen. Eenmaal op het vliegveld blijkt dat Jan bij zijn vrouw en hemzelf de initialen heeft ingevuld bij het veld 'naam'. De familie kan niet reizen. Om de totaal zeven initialen te laten wijzigen in eerste namen, volgens het paspoort, moet Jan bellen met Spanje voor de wijziging. Aan de telefoon wordt gezegd dat Jan 350 euro moet betalen, voor elke letter 50 euro lijkt het. Jan gaat, met tegenzin, akkoord en betaalt met de creditcard van z'n broer.

Veel te veel betaald

Naderhand blijkt op het rekeningoverzicht dat Vueling 400 euro heeft afgeschreven. Jan meldt zich bij de klantenservice, krijgt nul op het rekest en opent een topic op het forum van Radar. Volgens de eigen voorwaarden van Vueling kan een naamswijziging plaatsvinden voor 50 euro per traject per persoon plus het prijsverschil tussen het nieuwe en het oude ticket. Totaal zouden zij dus 200 euro moeten betalen, want de familie Vugts heeft immers geen nieuwe tickets gekocht. Er zijn alleen namen veranderd.

Oplossing

De redactie neemt contact op met Vueling hoe het kan dat er meer wordt afgeschreven dan telefonisch is besproken. Ook stellen we de vraag waarom er überhaupt meer dan 200 euro in rekening wordt gebracht. Na vier weken komt er eindelijk een reactie van Vueling. De luchtvaartmaatschappij gaat 400 euro terugbetalen aan Jan Vugts.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant