toggle menu

Wat hebben we dit jaar allemaal opgelost?

Veel 'klein leed' zat er in Radar het afgelopen jaar. Zo liepen luisteraars regelmatig tegen een muur van bureaucratie en onwelwillendheid op als bedrijven en instellingen hen niet wilden helpen. Zodra Radar in beeld kwam was er ineens heel veel mogelijk.

Facebook

We hebben een hoop opgelost dit jaar. Zo regelden we voor Sanne dat Facebook de pagina van haar overleden broer overzette naar eentje met een herdenkingsstatus. Zo kunnen mensen hem niet meer als vriend toevoegen.

KPN

Hans Lodewijks reed in Amsterdam tegen de restanten van een KPN-paaltje aan. De schade is enkele honderden euro's. Het probleem is dat het paaltje binnen een parkeervak staat. Hans beklaagt zich bij de gemeente die hem doorstuurt naar een verzekeringsmaatschappij en weer door naar KPN. Zo wordt Hans van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk gaat de verzekeraar van KPN overstag en besluit de kosten te vergoeden.

Vueling

Luchtvaartmaatschappij Vueling berekent veel te veel wijzigingskosten voor een naam op een vliegticket. Als Jan Vugts aan de bel trekt krijgt hij nul op het rekest. Het kost de redactie maar liefst vier weken aan de mouw trekken van Vueling die Vugts het volledige bedrag van 400 euro zal compenseren.

Lotto

Als je meespeelt met de Lotto en in de app ziet dat je gewonnen hebt, verwacht je de prijs ook te krijgen. Amanda Kuijf zag haar prijs van 200.000 euro in rook opgaan. De Lotto zegt dat er sprake is van een technische fout in de app en betaalt daarom niets. Kuijf is niet de enige met deze klacht. Om het leed enigszins te verzachten biedt de Lotto een kerstpakket aan van tien loten en een uitnodiging om live een trekking bij te wonen. Kuijf vindt de oplossing tegenvallen. 

Eliza was here

Kitty en Bruno Faanhof gingen met Eliza was here naar Kreta, maar de reis viel erg tegen. Ze verbleven in het verkeerde appartement, er was geen parasol, het toilet moest nagespoeld worden met een emmer en de deur van de douche sloot niet. De 'leuke verrassing' van de woordvoerder blijkt een waardebon van de eigen organisatie te zijn.

Auto Europe

Via Auto Europe een auto huren bij Budget is niet het allerbeste idee, blijkt uit het verhaal van Gerard van Dijk. Hij huurde een auto in Faro en kwam er achteraf achter dat Budget allemaal extra onnodige verzekeringen had toegevoegd aan de boeking bij het afhalen van de auto. Van Dijk is niet blij en krijgt bij Auto Europe geen gehoor. Radar krijgt wel gehoor, maar na de toezegging blijkt er te weinig geld overgeboekt te zijn. Auto Europe boekt alsnog het totale bedrag over.

Meer over:

Ook interessant