toggle menu

Woekerpolis

Zit u ook met de handen in het haar als het uw woekerpolis betreft? U betaalt nog steeds te veel aan uw verzekeraar en de opbrengsten die u jaarlijks op het overzicht ziet zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

De eerste woekerpolis-compensatieregeling is van september 2008 en verzekeraars zouden zeker aan het einde van 2010 hun klanten geïnformeerd hebben over de hoogte van de compensatie. Helaas hebben veel mensen nog steeds geen voorstel ontvangen en als ze die wel hebben gekregen, valt het compensatiebedrag vaak flink tegen.

Radar houdt de compensatieregeling nogmaals tegen het licht en constateert dat deze de verzekeraars de ruimte geeft om nog meer kosten in te houden.

De compensatieregeling zal in de toekomst ook niet meer de negatieve gevolgen van de risicoverzekeringen compenseren. In veel woekerpolissen zit zo’n verzekering, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering. Omdat het om een 2-in-1-product gaat kan, bij tegenvallende beursresultaten, de premie uit de opbrengsten worden gehaald. Uw opgebouwde kapitaal wordt dan opgegeten.

Radar stelt dat het goed kan zijn om deze risicoverzekeringen uit uw polis te halen. In ieder geval is het belangrijk dat u hierover goed nadenkt en in actie komt.

 

Voorbeeldbrieven

Kom in actie tegen uw woekerpolis: vraag middels een van deze voorbeeldbrieven om goede informatie en neem op basis daarvan de beslissing of u door wilt gaan met uw woekerpolis. U kunt ook uw adviseur een brief sturen om hem te vragen u kosteloos bij te staan bij het maken van deze keuze.

Oproep: Falcon Levensplan

In onze uitzending hadden wij een advocaat in de studio die de belangen behartigt van een echtpaar met een Falcon Levensplan van ASR. Heeft u deze polis ook en wilt u in contact komen met deze advocaat, vul dan dit formulier in.

Woekerpolisdossier

Alle artikelen en uitzendingen over woekerpolissen vindt u in ons woekerpolisdossier.

Of praat mee op het forum

Ook interessant